Kundalini yoga Arnhem

Bedrijfsyoga

Informatie, pakketten en tarieven

Gezonde werknemers, gezond bedrijf

Medewerkers zitten vaak ongemerkt urenlang met opgetrokken schouders achter de computer. Zo sluipen veelvoorkomende stressklachten als RSI, en rugklachten erin. Yoga helpt spieren te ontspannen en je houding te verbeteren. Je vergroot je (lichaams)bewustzijn waardoor je sneller aanvoelt dat en hoe je kunt ontpannen.

Grote bedrijven als Google en Facebook, maar ook ING en Essent bieden gratis yogales aan werknemers aan. Stress en werkdruk veroorzaken de beruchte burn-out, en dat wil je niet. Niet als werknemer, niet als werkgever, niet als mens. Advocaten mediteren, managers mediteren. Waarom? Omdat het helpt de onrust in je hoofd de baas te blijven en wat je er zelf aan kunt doen om gezond te blijven. 

Bekijk hier hoe Google dit doet

Kundalini Yoga

Kundalini yoga is ontwikkeld voor de werkende Westerse mens in plaats van ‘de monnik op de berg’. De oefeningen richten zich precies op wat wij werkende mensen in de Westerse maatschappij nodig hebben; een effectieve en niet moeilijke vorm die je bewustzijn vergroot en je helpt ontspannen. Een yogavorm die zorgt dat je al die prikkels waar we dagelijks mee te maken krijgen goed kunt handelen.

Wil je het meeste effect op de werkvloer ervaren? Dan adviseer ik om wekelijks yoga aan te bieden. Dit kan in een periode van een maand, kwartaal, of zelfs een jaar.

Fiscaal voordeel Bedrijfsyoga

De overheid stimuleert bedrijven om te investeren in vitale medewerkers via de werkkostenregeling en de arbovoorziening. Met de werkkostenregeling (WKR) kan de werkgever tot 1,7% van de fiscale loonsom besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Dit wordt ook wel de vrije ruimte genoemd waar bedrijfsyoga ook onder valt. Hierdoor zijn de kosten die de werkgever maakt voor bedrijfsyoga onbelast.

Ook de arbovoorziening brengt fiscaal voordeel voor bedrijfsyoga. Deze voorziening gaat over het investeren in de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Invulling is breed, van veiligheidsschoenen tot aan een vitaliteitsprogramma, dit valt allemaal onder de arbovoorziening. Alle kosten die gemaakt worden waar de arbovoorziening op van toepassing is, blijven onbelast en vallen ook niet in de vrije ruimte. Er zijn wel enkele voorwaarden bedrijfsyoga voor de arbovoorziening:

  • Het bedrijf heeft een arboplan 
  • Bedrijfsyoga is onderdeel van het arboplan
  • Bedrijfsyoga vindt onder werktijd plaats
  • De kosten voor bedrijfsyoga worden niet doorbelast aan de werknemer

Zes redenen om bedrijfsyoga aan te bieden

Z

Yoga versterkt het immuunsysteem

Z

Yoga verbeterd de concentratie

Z

Yoga helpt beter te dealen met stress

Z

Yoga verbeterd de conditie

Z

Yoga helpt om beter te slapen

Z

Yoga maakt je flexibeler mentaal en fysiek

Terug in je kracht

Pakketten en tarieven

Over mij

Mijn naam is Mandy, trotse eigenaar van Yogapepper. Ik ben Kundalini yogadocent en geef les sinds 2014 aan particulieren, bedrijven en online. Mijn doel en passie is mensen helpen hun (lichaams)bewustzijn te vergroten, Zo voel je wat goed voor je is. Alleen dan kan je je mooiste leven leven en de beste versie van jezelf zijn. Of je nu op je werk bent of thuis.

Mijn eerste lessen gaf ik op het Paleis van Justitie in Arnhem. Eerst op eigen initiatief, waarbij ik een vergoeding ontving van de deelnemers. 

Ik kreeg al snel zoveel mooie reacties dat de Rechtbank besloot de lessen gratis en één keer per week onder werktijd aan te bieden aan haar werknemers. 

Naast de lessen op het Paleis begon ook met lesgeven buiten de Rechtbank. En zo groeide mijn bedrijf en startte ik Yogapepper.

Ik geef inmiddels zes yogalessen per week, ontwikkel en verkoop online yogaprogramma’s, ik geef maandelijks Yogapepper’s dance ,workshops en ik organiseer verschillende (yoga)events.

Bij alles wat ik doe staat ontspanning, bewustwording en het laten stromen van je levensenergie centraal.

Helen na ontrouw

‘De beste investering die je kunt doen is investeren in je eigen gezondheid’