Mijn eigen verhaal over ontrouw-rouwen en trouwen

Inspiratie

Ik was eind 30 en moeder van 3 jonge kinderen. Ik vond het moederschap zwaar. Mijn werk was niet echt leuk, maar het gaf wel zekerheid, regelmatigheid en het was praktisch. Ik voelde me gevangen in mijn eigen leven en ik verlangde naar vrijheid. 

Vrijheid als in tijd voor mezelf. Niet alleen moeder zijn of partner van…maar ik mistte Mandy.  Ik verlangde zo naar dat gevoel van wie ik vroeger was. Jong en vol van energie, blij en aantrekkelijk. En toen smste hij, zomaar uit het niets. Hij had dat al eens vaker gedaan, een jaar of 4 geleden, maar toen deed het me niet zoveel. Nu wel. 

Het gaf me een heel fijn gevoel. Het bracht me terug naar die tijd. Een tijd zonder luiers en slapeloze nachten. Ik voelde me weer die jonge, vrije en aantrekkelijke vrouw. 

Ik liet me meevoeren met het gevoel dat ik kreeg van de vlinders in mijn buik door zijn lieve, vleiende sms-jes. Hij stond symbool voor vrijheid. Dit was mijn ruimte en mijn tijd. Helemaal los van de realiteit. Het voelde heerlijk. Ik voelde me vrij, sexy en verliefd. Ik had ineens weer energie. Er ging geen dag voorbij dat we geen contact hadden per sms. Uiteindelijk hebben we elkaar zelfs een paar keer ontmoet.

De constante wisseling van schuldgevoelens en euforie zorgde er uiteindelijk voor dat ik me depressief en overspannen voelde. Zo erg dat ik me regelmatig af vroeg of mijn gezin niet beter af zou zijn zonder mij. Ik lag dagen huilend in bed. Ik kon niets hebben en alles was te veel.

Na ongeveer een jaar kwam alles aan het licht, Mijn affaire en ook de affaires van mijn man. Beiden zochten we blijkbaar ons ‘geluk’ en ‘bevestiging’ buiten onszelf en elkaar. Dit werd één van de zwaarste periodes uit mijn leven. Ik was mezelf volledig kwijt. Ik voelde me verdoofd, bewusteloos en onderuit getrapt. Niets was meer wat het leek en alles was onzeker.

Het bevestigde het beeld dat ik had van mijzelf. Ik ben waardeloos, ik ben niet genoeg, ik ben een slechte vrouw en een slechte moeder. Mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde bereikten een dieptepunt.

De psychotherapie en relatietherapie gaven wat helderheid in mijn hoofd. Ik leerde over mijn patronen en werd me bewust van gedachten. Het hielp, maar dat was allemaal mentaal. Ik was volledig uit contact met mijn lijf.

Op een ochtend werd ik wakker en dacht yoga! Alsof het me werd ingegeven. Ik verdiepte me in de verschillende vormen en voelde me het meest aangetrokken tot Kundalini yoga. Ik ging lessen volgen en ik voelde meteen dat ik meer wilde dan alleen maar yoga doen. Ik wilde er alles over weten! 

Ik startte in 2014 met de kundalini teacher training. Op de eerste plaats voor mezelf, maar toen ik voelde wat het voor mij deed móest ik het delen en ging ik lesgeven.

Ik heb ervaren dat je alleen kunt helen als je mentaal én fysiek in balans bent en als je lichaam en geest in verbinding zijn. 

Door yoga kon ik lichaam en geest verbinden en voelen waar de pijn zat en er ruimte aan geven. Zo ben ik geheeld. Het heeft mijn leven, mijn relatie en mijn gezin gered.

We houden van onszelf en van elkaar.

Yoga heeft daar een groot deel aan bijgedragen, Ik kan voelen wat goed voor mij is en wat ik nodig heb.

Het is fijn om met hem samen te zijn, maar ik weet dat ik ook zonder hem kan. Ik ben bij hem omdat ik dat wil en niet omdat hij me gelukkig maakt. Ik voel mijn kracht en zelfvertrouwen. Ik ben onafhankelijk en vrij.

Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik mijn vaste baan durfde op te zeggen om mij volledig op Kundalini Yoga en het ondernemerschap te storten. Met mijn onderneming Yogapepper wil ik vrouwen helpen weer in hun kracht te komen na ontrouw. Veel vrouwen hebben een laag zelfbeeld en last van schuldgevoelens en gevoelens van boosheid.  Door je bewust te worden van deze gevoelens in je lijf  kan je er ruimte aan geven en dan kan het helen echt beginnen. Mijn programma helpt daarbij.

 ‘Terug in je kracht na ontrouw’ is een onmisbare aanvulling op (relatie)therapie en is gericht op voelen in plaats van praten. Waar zit die boosheid in je lijf? Hoe voelt het om te vergeven?

Met behulp van de SatNam-methode wordt je je stap voor stap bewuster van je lijf. Door yoga, meditatie, visualisaties en affirmaties, die je thuis in je eigen tijd doet,  leer je weer te voelen en je zelfvertrouwen te versterken. Je voelt hoe het is om in je kracht te staan. 

Doe mee met de gratis challenge Voel je vuur! Je kunt je aanmelden via deze link FEEL THE FORCE!

Wil jij ook weer terugkomen in je kracht? In contact met je vuur? Meld je dan hier alvast aan voor het online programma Terug in je kracht na ontrouw.

En kijk ook eens bij mijn gratis programma’s

Liefs, Mandy van Yogapepper

Kundalini yogadocent met een speciaal programma voor vrouwen ter begeleiding na ontrouw, overspel en bedrog

Hi, ik ben Mandy

Na mijn eigen ervaring met ontrouw merkte ik dat yoga en meditatie ontzettend helend kunnen werken.

Door een heftige ervaring als ontrouw kan je volledig los komen te staan van je gevoelens. De emoties zijn te heftig. Door weer in contact te komen met je lijf kan je ruimte maken voor die emoties en dan kan het helen beginnen.

Volg mij